Begeleidingen

Puur ik

Samen op weg, Een plek krijgen, 

Waar jij "jij" mag zijn...

Kinderen en jongeren

Individuele begeleiding vanaf  +/- 9 jaar.


Ik richt me vooral naar de iets oudere kinderen en jongeren. Tot een leeftijd van ongeveer 14-16 jaar plan ik eerst een intake gesprek met de ouders.

Ik ga met jullie in verbinding en beluister jullie hulpvraag, met respect voor ieders verhaal.

Van daaruit start de therapie op. De basis van een gesprek is veiligheid, pas als uw kind het vertrouwen voelt kunnen we ook echt aan de slag. De eerste sessies zullen dus vooral gebasseerd zijn op elkaar leren kennen en een veilge band creëren. 

Na enkele sessies (3 à 4) probeer ik een beeld te maken van wat we kunnen doen. Hieruit volgt een duidingsgesprek aan de ouders en bekijken we wat nodig is.

Ook verder tijdens de therapie kan het nodig zijn om een duidingsgesprek te plannen.

Zo kan ik kaderen wat er zoal naar boven komt en kunnen we op elkaar afstemmen.


Voor jongere kinderen kan u bij me terecht als ouder. Ik bespreek graag wat u tegenkomt in de relatie met uw kind. Opvoedingsvragen, advies, wat betekend het gedrag van mijn kind voor mij, hoe kom ik zelf terug in balans,...? Ook hier gaan we samen op zoek naar wat de noden zijn. 


Thema's breed verlies: rouw, scheiding, pesterijen, zelfdoding(sgedachten), krassen, emotionele pijn, buitensporige emoties, niet kunnen tonen van emoties. (exploderen-imploderen)Volwassenen

Individuele begeleiding vanaf 18 jaar


Ik beluister met warmte en aandacht naar wat nu bij jou leeft.


  • Ondergesneeuwde gevoelens, gemis, rouw, trauma.
  • Begeleiding bij een naderend of ervaren verlies (dood, scheiding, ziekte..)
  • Wat vertellen de signialen van je lichaam?
  • Angsten, worstelingen met de zelfdodingsgedachte.
  • Hoe leef je verder, hoe kom je in jouw kracht na verlies.


  • Als ouder, leerkracht, zorgverstrekker: Wat doe je met en wat betekenen de heftige emoties en het gedrag van je/een kind? En wat doet het met jou?


Samen zoeken we uit waar jouw noden liggen en hoe we verder kunnen. Ook als volwassene is het belangrijk om je veilig te voelen tijdens de gesprekken. Wanneer het om welke reden dan ook niet "klikt" hoor ik het graag. Ik kan je doorverwijzen of je kan zelf op zoek gaan naar wat voor jou wel past.Ik en de ander 

Begeleiding van de context


Vanuit een individuele therapie merken we vaak dat ook het gezin en de bredere kring zoals familie, school, collega's, vrienden, buren... met heel wat vragen kunnen zitten.


  • Hoe kunnen we hun bezorgdheden beantwoorden?
  • Wat kan je als ouder doen om het contact met je kind te herstellen?
  • Hoe kunnen we jouw draagvlak groter maken, na het overlijden van je partner, na scheiding, bij ziekte, gemis van familie,...?
  • Hoe kunnen we de verbinding als (gescheiden)ouders opnieuw aangaan?


Om op deze vragen en noden een antwoord te kunnen bieden wil ik graag samen zitten om te bekijken hoe we ook hen kunnen ondersteunen en betrekken in het emotioneel helings-proces.

Opvoedingsvragen, empathie gesprekken, kaderen van wat wordt doorgemaakt, ondersteunen van een duidingsgesprek aan de school of je familie en vrienden,... Sociale banden zijn enorm belangrijk in het helings-proces. En ook zij voelen de verandering.
Vertel me, Ik luister 
Samen op zoek naar jouw kracht !!!


Yoko Vercauteren   


yoko@puurik.be

0468. 31.78.40

Heihoekstraat 5, 9100 Nieuwkerken-WaasPraktijk voor pychotherapie en counseling

Rouw, verlies, trauma en emotionele pijn


BE 0643.764.056

BNVIP PT-19810303-150914

ING BE80 3770 7145 4277