Over mij

Puur ik

Samen op weg, Een plek krijgen, 

Waar jij "jij" mag zijn...

Mijn tocht

Ik ben Yoko Vercauteren, geboren in '81 en trotse mama van 4 kinderen.

Na de dood van mijn eerste partner en papa van mijn oudste dochter ging ik op zoek naar hoe je als mama jezelf en je kind kan ondersteunen bij het gemis, het verdriet, al de angsten en alle vragen.

Rouwen hoe doe je dat? Wat is normaal en wat is het niet, en... wanneer hoort het over te zijn? Wat vertel je je kind? Wat doe je ondertussen met al je eigen gevoelens, toon je die of toon je die maar beter niet? Hoe bescherm je je kind? En hoe maak je alle beslissingen... als mama, alleen? Hoe leef je verder?

 

Wat ik vond waren nog meer vragen en bezorgdheden...

Na enkele jaren stopte mijn zoektocht en hield ik halt in "de Bleekweide".

Daar vond ik hoe verdriet ook een plaats kan krijgen, hoe al die gevoelens ook echt mogen zijn. Doorleven van verdriet, angst en kwaadheid en hoe dat voor ieder zo persoonlijk verschillend zijn kan. Hoe we de herinneringen konden koesteren. Hoe het gemis ook zijn plekje kreeg.

 

Bij het halt houden, startte ook misschien wel mijn mooiste reis.

De reis naar mezelf, wie ik wil zijn en wat ik ook graag delen wil,

waar ik wil bijdragen aan?

Via yoga, meditatie en mindfulness kwam er rust en letterlijk ademruimte.

De zwangerschap van onze jongste zoon bracht me bij het belang van "pure" voeding, en hoe je dat voor ieder, persoonlijk invullen kan.

 

In 2012 ontmoette ik Corry-Laura Van Bladel. Het werd echt een "ont"moeten...

Zij inspireerde me in hoe ook "taal" echt een passie is. Via enkele trainingen en jaartrainingen in Geweldloze Communicatie kreeg ik waardevolle inzichten in onze taal en hoe we ze waardevol kunnen inzetten in ons contact. Hoe je je gevoelens en je noden kan vertalen en hoe je voorbij het conflict kan kijken en handelen. Wat de kracht is van empatisch luisteren, hoe je kan helen door je echt gehoord te voelen, hoe je ruimte kan creƫren om ook de ander te horen zelfs in conflict... En zoveel meer.

 

Ik startte de 2 jarige opleiding tot Verliescounselor in januari 2013 in

de Bleekweide en mocht deze na een mooie maar intense tocht afsluiten in december 2015. Mijn tocht ging verder naar ook het 3de en 4de jaar Psychotherapeut met specialisatie in rouw, breed verlies, trauma en emotionele pijn bij kinderen, jongeren en volwassenen.

Deze mocht ik ondertussen met succes afronden in 2017.

 

Mijn honger naar meer kennis en inzichten is nog niet gestild, er staat nog zoveel meer op het programma. Groeien in eigen kracht is ook voor mij een levensmissie. Maar alles op zijn tijd, ik geniet met voldoening van elke stap. En geef graag mijn waardevolle kennis en inzichten door.

 

Mijn missie

Ik geloof erin dat we met voldoening kunnen en mogen leven in contact met onze ware pure zelf.

Ik geloof in het ontdekken en ontwikkelen van de kracht van je kwetsbaarheid zoals Brene Brown het zo mooi beschrijft. Omdat je het waard bent vanuit je eigen kracht, je unieke "zijn" te leven of opnieuw te "kiezen" voor het leven.

 

Ook en vooral na moeilijke en ingrijpende gebeurtenissen. Zoals het verlies van een geliefde, scheiding van je ouders of van je partner, gemis van een liefdevolle opvoeding of relatie, overschrijding van je lichamelijke-, emotionele-, cognitieve grenzen (trauma, misbruik, pesten, overbevraging zoals ook burn-out), verlies van je doel in het leven, worstelingen met de zelfdodingsgedachte,...

 

Ik wil graag samen het verwerken van lastige gevoelens aan gaan waar nodig. Ik ondersteun je bij het doorworstelen van jouw pijn tot je opnieuw je evenwicht vindt. Samen gaan we op zoek naar wat je nodig hebt om je leven de vorm te geven zoals jij het graag wil.

 

Maar bovenal hou ik zo van luisteren naar de kracht van het (stille) lichaam en wil ik je een warme plek bieden waar je je veilig kan voelen jezelf te zijn.

 

 

Welkom, ik help je graag!

 

Samen op zoek naar jouw kracht !!!


Yoko Vercauteren   


yoko@puurik.be

0468. 31.78.40

Heihoekstraat 5, 9100 Nieuwkerken-Waas



Praktijk voor pychotherapie en counseling

Rouw, verlies, trauma en emotionele pijn


BE 0643.764.056

BNVIP PT-19810303-150914

ING BE80 3770 7145 4277